De geschiedenis van de vibrator – Vibrators Vroeger & Nu

Geschiedenis van de vibratorDe dildo wordt al heel lang gebruikt als seksspeeltje. Het oudste exemplaar dat tijdens opgravingen werd ontdekt is een stenen fallus van 28.000 jaar oud. Maar de dildo is ook te zien op oud Grieks keramiek, en ook op oude muurschilderingen in bijvoorbeeld Pompeïa zijn seksuele handelingen met een dildo te bewonderen.

De vibrator is een moderne uitvinding en dateert uit 1870. Het was de Victoriaanse tijd. Merkwaardig, zou je zeggen, want deze periode kenmerkt zich door preutsheid; alles wat met seks te maken had was taboe. En van masturberen, zo was de gedachte, kreeg je ruggenmergtering. Bovendien was de Victoriaanse tijd een mannen maatschappij, waarin de vrouwelijke lust als storend werd ervaren en zelfs werd beschouwd als ziekelijk.

De vibrator werd dan ook niet uitgevonden voor het vrouwelijke genot, maar juist om haar daarvan af te helpen. Het waren Britse artsen die de zogenaamde stroom-gedreven Manipulator ontwikkelden. Dit was een soort tafel met een gat erin waar het bekken van de vrouw in paste. Aan de tafel zat een vibrerende bol bevestigd. Dit apparaat, zo was de bedoeling, moest vrouwen behandelen van “congestie van de genitaliën” en “vrouwelijke hysteria”, een ziekte die – zo was de opvatting – bij vrouwen leidt tot depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid. Maar het hielp allemaal niks. In tegendeel: de dames kwamen botergeil bij de dokter vandaan.

Inhoudsopgave

“Was will das weib?” Een VIBRATOR!
De geschiedenis van de vibrator – Vibrators Vroeger & Nu
Staafvibrators
Realistische vibrators
Magic Wand vibrators
De Tarzan vibrator – Brullend klaarkomen !!!
De Luchtdruk vibrator zuigt aan de clitoris
De Womanizer, de eerste en populairste

“Was will das weib?” Een VIBRATOR!

De Victoriaanse tijd was ook de periode waarin de wereldberoemde Oostenrijkse psychiater Sigmund Freud zijn psychoanalyse ontwikkelde. Gedurende zijn werkzame leven als zenuwarts heeft Freud talloze vrouwen op zijn divan gehad. Maar het lukte ook Freud niet zijn patiënten van hun hysterische neurosen en andere penisnijd af te helpen. Aan het einde van zijn leven vroeg de zielenknijper zich daarom vertwijfeld af: “Was will das weib?” Hij wist het echt niet.

Dildootjes.nl weet het wel: de vrouw wil een vibrator. Het liefst een heel lekkere, graag eentje die kan beffen! Maar op de clitorale Wand vibrator, de inwendige G-spot vibrator, de dubbele Tarzan vibrator en de heerlijk zuigende luchtdruk stimulator moest de vrouw lang wachten. Heel lang wachten. Zó lang wachten dat zij er GEK van werd. 😁

De geschiedenis van de vibrator – Vibrators Vroeger & Nu

massagestaaf-wehkampgidsDe vibrator werd pas een seksspeeltje toen rond de jaren ’60 de seksuele revolutie uitbrak en de vrouwenemancipatie opgang kwam. De eerste vibrators werden in China geproduceerd. Het waren slanke staven, saai van kleur, volkomen glad met vaak maar 1 trilstand. Een heel zwakke. Daar werd An niet vrolijk van. De vibrators maakten bovendien zoveel herrie dat de buurman (die dikke) kon meegenieten.

Maar nóg véél erger: de barrels zaten bomvol met giftige weekmakers. Daar ging Mien groen en geel van zien. Daarna legde zij het loodje, wat ook gold voor haar vibrator; de goedkope krengen trilden vaak al na een paar keer gebruiken stuk.

Vrouwen konden de vibrators anoniem kopen via een postorderbedrijf. Bij bijvoorbeeld Wehkamp (de gids) werden de seksspeeltjes verkocht onder de noemer ‘gezichtsmassagestaaf’; deze diende je tegen de wang te houden. Alsof vrouwen nog steeds debiel waren! Veel later lagen de massagestaven ook in de schappen van bekende warenhuizen. Maar van de verkoop van die lullen hield V&D hem niet overeind.

Staafvibrators

Klassieke & Standaard vibratorsDe massagestaaf van vroeger bestaat nog steeds en wordt verkocht onder de naam ‘klassieke vibrator’ of ‘staafvibrator’. Deze moderne variant ziet er nog steeds eenvoudig uit, maar wat kwaliteit betreft is deze vibrator op alle fronten verbeterd. De staven kun je tegenwoordig kopen als slanke gladde vibrator of dunne geribbelde vibrator. De slanke, gladde exemplaren zijn ook geschikt om anaal te gebruiken, de rechte staafvibrators met ribbels zorgen vaginaal voor extra stimulatie.

Vroeger zagen staafvibrators er wat kleurloos uit, tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, sommige exemplaren hebben een ronduit luxe uitstraling. De staven zijn altijd gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, zonder giftige weekmakers en met een CE-keurmerk, dus veilig te gebruiken. Het ABS (Plastic) is vrouwvriendelijk: het materiaal is zacht en glijdend en is makkelijk schoon te maken.

De vibrators hebben vaak een krachtige trilling die effectief werkt; je gaat ook echt wat voelen. Onderaan zit een draaiknop waarmee je de vibraties kunt regelen; traploos, dus van een heel zachte naar een heel harde trilling. De krachtige motoren hebben een normaal geluidsniveau, sommige exemplaren zijn zelfs zeer stil. De meeste staven zijn bestendig tegen vocht, sommige exemplaren zijn volledig waterdicht zodat je ermee onder de douche of in bad kunt.

Voorbeelden van goede staafvibrators zijn de betaalbare: Klassieke vibrator – 50 tinten grijs “Charlie Tango” (Klassieke gladde zwarte vibrator met 3 vibratie snelheden en 4 verschillende patronen; diameter: 2,80 cm.) / Soft Wave Rood (Vrouwvriendelijke waterdichte vibrator die een stille maar krachtige vibratie heeft en van een zacht en fijn glijdend overtrek is voorzien; diameter: 3 cm.)

Onder zie je nog een paar voorbeelden.

Zwarte siliconen vibrator
Vibrator Silver Lover
The Classic Vibrator
›› Bekijk alle klassieke vibrators

Realistische vibrators

Realistische vibratorsDe massagestaven uit grootmoeders tijd waren van ronduit slechte kwaliteit, dit was denk ik de voornaamste reden waarom vrouwen de speeltjes niet kochten. Fabrikanten in die tijd kregen het vermoeden dat de dames de staven links lieten liggen omdat ze te dun waren en niet leken op echte penissen. De slanke massagestaven maakten kortom plaats voor grote, vleeskleurige gevallen met dikke aderen rond de schacht en vaak ook een goedgevulde balzak. Deze realistische vibrators waren op zich een hele vooruitgang: de stijve pikken waren dikker, hadden een stimulerende textuur en ze trilden krachtiger, dus effectiever voor het gevoel.

Tegenwoordig ziet dit type vibrator er levensecht uit en VOELT bovendien bijzonder natuurlijk aan. Natuurgetrouwe vibrators worden nu gemaakt van hoogwaardige materialen die zacht en buigzaam zijn en volledig vrij zijn van giftige weekmakers. De pikken hebben vrijwel altijd variërende trillingen, die van zacht naar sterk, dus multispeed te regelen zijn, bijvoorbeeld met een handige afstandsbediening. De naturelook vibrators hebben vaak een handige zuignap waarmee je ze op een vlakke ondergrond kunt vastzetten voor handsfree speelplezier.

Hieronder zie je voorbeelden van goede realistische vibrators die je bij Dildootjes.nl kunt kopen

Drew Realistische Vibrator
Authentic Reaction
Realistische Vibrator met Afstandsbediening
›› Bekijk alle realistische vibrators

Magic Wand vibrators

Magic Wand vibratorsZo goed van kwaliteit als tegenwoordig waren de eerste realistische vibrators niet. Maar het echte probleem was van geheel andere aard: veel vrouwen konden met de speeltjes geen of moeilijk een orgasme krijgen. Vibrators werden in de begintijd uitsluitend gemaakt door mannen, zij ontwierpen de seksspeeltjes. Maar van de vrouwelijke seksualiteit en specifiek het vrouwelijk geslachtsorgaan hadden zij de ballen verstand! Mannen dachten toen nog dat het eigenlijke seksorgaan van de vrouw haar (inwendige) vagina is, van een clitoris hadden zij nog nooit gehoord. (Vrouwen trouwens ook niet!)

Eind jaren ’70 kwam het Japanse bedrijf Hitachi (bekend van witgoed en platenspelers) met de Magic Wand. De Magic Wand was een elektrische vibrerende massagestaaf die bedoeld was om gespannen en pijnlijke spieren mee te verlichten. Maar het was de van televisie bekende Amerikaanse seks coach Betty Dodson die de Magic Wand aanprees als de beste clitoris vibrator met een 100% orgasme garantie. Conclusie: op zó’n lul zaten vrouwen te wachten! Het Engelse wand betekent ‘toverstaf’. Op mijn weblog VibratorPlaza.nl schrijf ik uitvoerig over de wand vibrator. Over de Magic wand schrijf ik:

“De Magic Wand wordt algemeen gezien als de moeder van alle vibrators en wordt nog steeds geroemd om haar effectiviteit. Het apparaat kreeg in de loop der tijd de meest schitterende bijnamen als: de Cadillac of de Rolls-Royce onder de vibrators. Heel wat beroemde seksuologen adviseren vrouwen de Magic Wand te gebruiken, vooral wanneer zij moeite hebben met klaarkomen. De Wand vibrator komt altijd als beste uit elke test.” (bron: VibratorPlaza.nl – Wat is de beste wand vibrator?)

Ditzelfde wordt vandaag de dag trouwens door seksuologen en andere deskundigen ook geroepen over de nieuwste, revolutionaire luchtdruk vibrators, zoals de Womanizer en de Satisfyer Pro 2. Dit zijn ook clitoris vibrators maar deze trillen niet maar stimuleren de clitoris met pulserende luchtdrukgolven. Het zuigende gevoel dat ontstaat lijkt op een combinatie van orale seks en stimulatie met de vingers. Vrouwen komen snel, krachtig en vaak meerdere keren na elkaar klaar. Ook luchtdruk stimulators hebben een 100% orgasme garantie. Verderop bespreek ik dit type stimulator uitvoerig.

De Hitachi Magic wand is inmiddels een wat gedateerd apparaat. Zijn opvolger voor de Europese markt is de moderne Europe Magic Wand massager. Deze heeft geen 2 maar 6 vibratiestanden, een langer elektriciteitssnoer en is eenvoudig uit te breiden met lekkere siliconen opzetstukjes uit de EasyToys Wand collection voor nog meer genot. De Europe magic wand massager is een heel goede en betaalbare vibrator, bij Dildootjes.nl te koop.

Hieronder zie je de 3 best verkochte wand vibrator die je kunt kopen bij Dildootjes.nl

LELO Smart Wand - Large
Doxy Number 3
Europe magic wand massager
›› Bekijk alle wand vibrators

De Tarzan vibrator – Brullend klaarkomen !!!

hugs-bunny-vibratorIn de jaren ’80 en vooral ’90 begon de seksspeeltjes industrie volwassen te worden. Er kwamen kwalitatief goede vibrators op de markt voor uitsluitend de uitwendige clitoris en de inwendige g-spot, maar ook voor allebei tegelijk, de zogenaamde Dual-Action vibrators. Het was de tijd dat wetenschappers zich begonnen te interesseren voor de seksuele fysiologie van de vrouw. Er werd serieus onderzoek gedaan naar het bestaan van de G-spot en onderzoekers begonnen steeds meer te begrijpen van de clitoris. Fabrikanten maakten bij het ontwerp van de modernste vibrators dankbaar gebruik van de nieuwste inzichten.

In de jaren ’90 kwamen de eerste Tarzan vibrators op de markt. De Rabbit Pearl van het bedrijf Vibratex en de Original Jessica Rabbit vibrator van het Amerikaanse bedrijf California Exotic Novelties. Beide apparaten werden aan de vrouw gebracht via de populaire HBO tv-serie Sex and the City. Wat later ontstond in Zweden het beroemde bedrijf LELO, dat zich uitsluitend ging richten op het ontwerpen van vrouwvriendelijke seksspeeltjes. Het eerste ‘pleasure object’, zoals LELO al haar vibrators noemt, was de LELO Lily, een kleine opleg vibrator die in niets lijkt op een penis.

In mijn artikel Kies je juiste vibrator vertel ik veel meer over de Tarzan vibrator, welke typen je kunt kopen en hoe het apparaat werkt. Wil je meer informatie over de vrouwvriendelijke LELO producten? Lees dan mijn artikel LELO vibrators op Shoppie.nl. Hierin vertel ik over de geschiedenis van dit Zweedse design merk en je kunt alle modellen bekijken. Lees ook: Waarom is de LELO Soraya de beste tarzan vibrator?

De populairste Tarzan vibrators op dit moment zie je hieronder.

LELO Soraya - Zwart
Drie dubbele rabbit vibrator
Rabbit Vibrator - Roze
›› Bekijk alle Tarzan vibrators

De Luchtdruk vibrator zuigt aan de clitoris

Luchtdruk vibrator simuleert orale seksEen vibrator trilt, maar kan tegenwoordig ook draaien en zelfs stoten. Denk aan die geweldig lekkere Tarzans met hun roterende masserende parels in de schacht en op-en-neer bewegende top, voor extra lekkere stimulatie. Er bestaan ook vibrators die kunnen pulseren op de beats van jouw favoriete muziek en je hebt de zogenaamde Glow in the Dark vibrators die in het donker beginnen te gloeien. Zo wordt een dom wicht toch nog een licht!

Al die toeters en bellen zijn leuk en aardig, maar vaak zit je daar niet op te wachten. Daarom bedachten slimme fabrikanten een speeltje waar wel veel behoefte aan is: de luchtdruk vibrator. Deze hypermoderne stimulator werkt met een revolutionaire luchtdruktechniek en masseert de clitoris met pulserende luchtdrukgolven. Het gevoel dat hierdoor ontstaat heeft veel weg van een combinatie van orale seks en stimulatie met de vingers. Daar kan de beste beffer nog een puntje aan zuigen.

Het grote voordeel van de clitoris stimulator die met luchtdruk werkt is dat het vervelende overstimulatie niet kan optreden omdat de clitoris niet wordt aangeraakt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een wand vibrator die wel huidcontact maakt met de clitoris. Wanneer overstimulatie niet optreedt wordt het mogelijk een meervoudig orgasme te krijgen. Alle fabrikanten van de luchtdruk vibrator noemen dit grote voordeel met nadruk. Een ander groot voordeel is dat vrouwen met de zuigende vibrators snel en krachtig klaarkomen, ook zij die normaal gesproken moeilijk een orgasme krijgen. De luchtdruktechniek wordt door verreweg de meeste gebruiksters als heel prettig ervaren (het gevoel is zelfs hemels).

De Womanizer, de eerste en populairste

De eerste en tevens populairste luchtdruk vibrator is de Womanizer W100 en zijn opvolger W500 Pro. Op deze speeltjes geeft het bedrijf een 100% orgasme garantie. Je kunt ze bestellen in diverse mooie kleuren en prints. De witte en zwarte Womanizer Pro zijn de beste verkochte uitvoeringen. Op ons weblog lees je alles over de Womanizer: hoe die te gebruiken en wat de ervaringen zijn met het apparaatje. Video’s en diverse reviews.

Womanizer Starlet - Snow
Womanizer Liberty - Wijnrood
Womanizer Liberty - Lila
Womanizer Liberty - Lichtblauw
Womanizer Liberty - Zachtroze
Womanizer 2Go - Wit
Womanizer 2Go - Zwart
Womanizer Inside Out
Womanizer Premium White & Gold
Womanizer + Size
Womanizer Premium Black & Gold
Womanizer Premium Red & Gold

Lees ook alles over de clitoris vibrator.

Op YouTube is (tegen betaling) de film HYSTERIA te bekijken. Deze ondeugende romantische komedie is een verhaal dat is gebaseerd op de uitvinding van de stroom-gedreven Manipulator en speelt zich af in het Victoriaanse Engeland.

Hieronder zie je de gratis preview

›› Wij zijn Annette en Marc Broekhuijsen en we bloggen over alle seksspeeltjes
van Dildootjes.nl, eigendom van EDC Internet BV in Veendam.

Vragen of opmerkingen? Mail naar annette@enterteen.nl.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Zoek verder in de winkel van Dildootjes.nl.
Op bestel.dildootjes.nl vind je alle 10.000+ artikelen. In de shop kun je gemakkelijk zoeken. De winkel is tegenwoordig beveiligd met een ssl-verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van je browser.