Wat is Electro Sex en hoe met E-stim te beginnen?

Wat is Electro Sex en hoe met E-stim te beginnen?Bij seks kun je aan van alles en nog wat denken, maar elektriciteit is wel het laatste wat in je opkomt. Stroom associëren we van jongs af aan met pijn en gevaar en zeker niet met plezier en lust. Tóch lopen er heel wat mensen op aarde rond die ervan genieten om hun geslachtsorganen en andere erogene zones elektrisch te stimuleren.

Klink dat spannend? Of ben je geschokt? *knetter* *knetter* In beide gevallen raad ik je aan om verder te lezen want ik vertel waarom electro sex veel toevoegt aan jouw seksleven. Ik leg uit wat electro sex is en hoe elektrische stimulatie voelt. Meteen maar even een misverstand uit de weg ruimen: e-stim doet geen pijn, het voelt juist fijn. Ook sta ik stil bij de risico’s en ik vertel hoe je die vermijdt. En ik vertel natuurlijk ook welke sextoys er zijn en hoe je de speeltjes moet gebruiken. In het onderstaande overzicht zie je 6 voorbeelden van e-stim sextoys die je bij dildootjes.nl kunt kopen.

E-stim sextoys

Daring Danny E-Stim Vibrator - Black Edition
Mystim - Groovey George
Mystim - Little John Butt Plug
Mystim - Magic Gloves
Mystim Pure Vibes Bedieningsunit
Proper Finn Dilator - Estim
›› Bekijk alle electro sex speeltjes

Spring naar

1. Wat is electrosex?
2. Hoe voelt e-stim?
3. Hoe gebruik je e-stim veilig?
4. Welke e-stim sextoys kun je kopen?

1. Wat is electrosex?

Wat is electro sex?Bij electro sex stimuleer je de geslachtsorganen en andere erogene zones met elektrische prikkels. Deze erotische elektrische stimulatie, ook wel e-stim genoemd, is niet bedoeld om pijn te ervaren, zoals dat bij BDSM vaak het geval is. Voor electro sex gebruik je speciale sextoys die de erogene zones op een veilige en pijnloze manier prikkelen met heel kleine, zwakke stroomstootjes. De toys fungeren als elektrodes die de zwakstroom geleiden.

E-stim bedieningsunit

De e-stim sex toys sluit je aan op een zogenaamde e-stim bedieningsunit, zoals de Mystim Pure Vibes. Met deze powerbox stel je de intensiteit van de stroomstootjes in. Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 50% uit water en zoals je wellicht weet is water een perfecte geleider van elektriciteit. De stroomstootjes die de e-stim speeltjes afgeven stimuleren de zenuwuiteinden waardoor je diverse sensaties gaat ervaren, van licht tintelend en kietelend (in de lage standen), tot een intenser en heftiger gevoel dat vergelijkbaar is met een krachtige vibrator (in de hoge standen).

Voor wie geschikt?

Het beoefenen van electro sex wordt ‘stimmen’ genoemd. Stimmen is geschikt voor vrouwen, mannen en koppels die erotiek en seksualiteit zien als een spannende ontdekkingstocht. Het zijn dus mensen die durven experimenteren, die hun lichaam goed kennen en weten wat zij fijn vinden en die niet over hun eigen grenzen gaan of over de grenzen van anderen. Maar mensen die stimmen hebben ook de nodige ervaring met seksspeeltjes in het algemeen, dat wil zeggen: zij zijn een beetje handig in het bedienen ervan. Omdat e-stim sextoys prikkels doorgegeven via de zenuwen voelt de stimulatie intenser en heftiger aan. Het is dus noodzakelijk dat je een beetje handig met de verschillende standen kunt omgaan.

Voorbeelden sextoys

Voor mannen zijn er e-stim toys verkrijgbaar waarmee zij de anus, balzak en de penis (+ eikel) kunnen stimuleren. Voorbeelden uit de winkel zijn: Mystim – Little John Butt Plug, E-Stim Dildo, Proper Finn Dilator – Estim. Populaire plekjes bij vrouwen zijn de clitoris, schaamlippen en anus. Voorbeelden van sextoys zijn: Mystim Dildo – Groovey George en de Electric Eric E-Stim Vibrator.

Deze toys sluit je aan op de Mystim Pure Vibes. Het apparaat haalt zijn power uit batterijen. Kies je voor de speeltjes van het merk Zeus, dan kun je de beginners powerbox gebruiken, dat is de Zeus Powerbox – Compact Model Met 8 Standen. Ook deze box werkt op batterijen.

BDSM-rollenspellen

E-stim wordt ook beoefend door mensen in de BDSM-wereld, bijvoorbeeld tijdens dominantie en onderdanigheid rollenspellen. De meester/meesteres zit letterlijk aan de knoppen van de electroseks bedieningsunit en kan zodoende macht uitoefenen over zijn sub. De dom bepaalt de intensiteit van de stroomstoten en kan op de onderdanige naar wens plagen of straffen. Gebruik je E-stim als onderdeel van een BDSM rollenspel, spreek dan vooraf een stopwoord af. Gebruikt jouw partner bijvoorbeeld het woord ‘rood’, dan weet jij dat zij (even) wil stoppen.

Voor wie NIET geschikt?

Electro sex is in het algemeen gesproken veilig voor iedereen die fit en gezond is. Maar e-stim is NIET geschikt voor mensen die hartklachten of epilepsie hebben, een pacemaker dragen of een medicijnpompje gebruiken. Deze elektronische implantaten kunnen door de schokjes ontregeld raken. Ook voor zwangere vrouwen is estim niet aan te raden. Verderop geef ik enkele veiligheidstips die voor iedereen gelden.

*knetter* *knetter*

›› Bekijk alle electro sex speeltjes

Spring naar

1. Wat is electrosex?
2. Hoe voelt e-stim?
3. Hoe gebruik je e-stim veilig?
4. Welke e-stim sextoys kun je kopen?

2. Hoe voelt e-stim?

Wanneer je de bedieningsunit in zijn laagste intensiteit zet, dan voel je de elektrische pulsjes bijna niet. Verhoog je het vermogen een ietsje, dan zal het e-stim seksspeeltje heel zwakke stroomstootjes afgeven die in het begin licht trillend aanvoelen. Rondom het gebiedje dat je stimuleert zullen bepaalde spiertjes gaan ontspannen waardoor je aangename tintelingen gaat voelen, alsof een veertje over je huid streelt. Je kunt je voorstellen dat dit heel erotisch en sensueel aanvoelt. Deze sensatie is heerlijk tijdens het voorspel, maar ook als je seks met jezelf hebt. Draai je de knop van de bedieningsunit een tandje hoger, dan gaat het tintelende gevoel over in een sensatie die lijkt op kietelen. Licht getintel en/of gekietel, dat ga je dus voelen in de lagere standen.

Krachtige vibrator

Wat gebeurt er als je de knop van de bedieningsunit nóg wat verder opendraait? Dan zal het kietelende gevoel veranderen in een sensatie die vergelijkbaar is met de trillingen van een krachtige vibrator. In deze hogere intensiteit worden de zenuwuiteinden sterker geprikkeld waardoor je krachtiger wordt gestimuleerd. Deze setting is heel geschikt voor sextoys die je bij je inbrengt. Je zult gaan ervaren dat het gevoel vergelijkbaar is met dat van een vibrerende sextoy, maar met dit verschil dat de ‘trillingen’ veel dieper in de huid doordringen.

Heftig orgasme

Op deze plek even terug naar de vraag: Doet electro sex pijn? Nog steeds is het antwoord nee. Maar ga je vanaf nu het vermogen nog verder opvoeren, dan kun je een licht stekende pijn gaan ervaren, alsof kleine naaldjes je prikken. Je wordt nu een stuk steviger gestimuleerd en het gevoel dat ontstaat lijkt op gepenetreerd worden. De schokjes zijn soms door het gehele lichaam voelbaar. Spieren kunnen gaan samentrekken met als gevolg een heftig en intens orgasme. Zonder dat je daarbij je handen hoeft te gebruiken, bij electro sex doen de stroomstootjes het werk. De hoogste standen zijn vooral favoriet bij mensen die electro sex gebruiken als onderdeel van dominantie en onderdanigheid rollenspellen of andere BDSM activiteiten.

Experimenteer

Belangrijk om te weten: wat ik hierboven beschrijf geldt in het algemeen, want electro sex voelt voor iedereen een beetje anders. Het leuke is om te gaan experimenteren. Hoe voelen bij jou de lage intensiteiten en tot hoever wil jij het vermogen opvoeren? Kijk wat voor jou goed voelt en neem daarvoor alle tijd. Dat laatste geldt ook voor het onder de knie krijgen van hoe de powerbox werkt. Hoe je de frequenties en impulsen instelt staat duidelijk uitgelegd in de handleiding. Lees die dus goed door. De ervaring leert dat het een plezier is om met de Mystim Pure Vibes bedieningsunit te werken. Leuk om te vermelden is dat de Mystim Pure Vibes powerbox ook geschikt is voor het ontspannen van spieren en opmerkelijk goed tegen spierpijn werkt.

›› Bekijk alle electro sex speeltjes

3. Hoe gebruik je e-stim?

Electro sex is voor verreweg de meeste mensen een volkomen veilige manier van seksuele stimulatie omdat de e-stim bedieningsunit en de seksspeeltjes die eraan gekoppeld zijn enkel en alleen heel zwakke stroompjes afgeven. De powerbox haalt zijn power uit gewone batterijen (9V of AAA-batterijen). Betrouwbare merken die zich hebben gespecialiseerd in electro sex zijn het bekende Mystim en Zeus. Zijn er dan helemaal geen gevaren? Jawel, voor sommige mensen is electro sex sterk af te raden.

Risicogroep

Mensen die hartklachten of epilepsie hebben, moeten niet aan e-stim beginnen. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen en mensen die een pacemaker dragen of een medicijnpompje gebruiken. Deze elektronische implantaten kunnen door de schokjes ontregeld raken. Voel je je erg vermoeid of ben je niet lekker? Ook dan is het advies: niet doen.

Algemeen

Voor iedereen geldt: voordat je aan de slag gaat met de e-stim bedieningsunit en de sextoy(s), lees eerst goed de handleiding door. Wanneer je gaat beginnen, zorg ervoor dat de stroom van de powerbox uitstaat. En wees er zeker van dat het dak niet lekt! Plaats eerst de elektrodes en zet pas daarna de stroom aan. E-stim mag alleen op plekken onder het middel worden toegepast; plaats elektrodes NOOIT rond de hartstreek. Dit kan tot complicaties leiden en in het ergste geval de dood tot gevolg hebben. Vermijd ook de nek en de hersenen. Deze informatie haal ik direct van de website van Mystim.com, de bekendste producent van e-stim sex toys. Zo staat te lezen:

Citaat 1.

“The most important rule: Never use e-stim above the belt. Avoid the areas of the heart, neck and brain at all costs! The most important exception to this rule: nipple clamps! For example, our hungry Barry Bite model.” Dit zijn klemmetjes die je op tepels en schaamlippen kunt zetten. Bekijk hier.

Citaat 2.

“Further no-gos are: Using e-stim with heart defect or pacemaker without medical consultation, e-stim during pregnancy, e-stim in conjunction with flammable objects/liquids.”

Citaat 2.

Kunnen er brandwonden ontstaan? Antwoord is: nee. Daarvoor zijn de intensiteiten en frequenties te laag. Maar draag je piercings in je geslachtsdelen, dan kunnen die warm gaan worden.

“The heat is on: Yes. Burns: No! The current intensity and the current frequency are – quite deliberately – too weak for this. However, genital piercings and metallic spirals can attract the current and possibly heat up. The following applies here: Clarify the material of the spiral (with your gynaecologist) and simply remove the piercing when heat develops.

Gebruik glijmiddel

Begin altijd in de laagste intensiteit en voer langzaam het vermogen op, net zolang totdat je de voor jou beste instelling hebt gevonden. Gebruik electro sex toys altijd in combinatie met een glijmiddel op waterbasis. Op die manier verhoog je de gevoeligheid en voorkom je dat de huid beschadigt. Van het merk Mystim bestaat ook het speciale The Goldfather elektrogel. Dit is een hoogwaardige stroom geleidende gel op waterbasis. Doordat het glijmiddel 23 karaats puur goud bevat geleidt het de stroomstootjes nog beter en is het dus heel geschikt om te gebruiken in combinatie met elektro seks toys.

Het spreekt voor zich dat je geen e-stim sextoys gebruikt op al beschadigde of geïrriteerde huid. Het is aan te raden te stoppen met e-stim als je merkt dat de plek die je stimuleert gevoelloos wordt. Een vaak gestelde vraag over electro sex is: hoe vaak mag je het doen? Het antwoord is: zo vaak als je wilt. E-stim is veilig, zolang je producten gebruikt die er speciaal voor gemaakt zijn. Betrouwbare merken die zich hebben gespecialiseerd in electro sex zijn het bekende Mystim en Zeus. Een andere vraag die ik op internet tegenkwam is deze: “Is het schadelijk om de zelfklevende elektrodes die worden meegeleverd bij de Mystim Pure Vibes bedieningsunit op de penis te plakken?” Het antwoord is: nee. Het plakken van de speciale pads op de penis is niet schadelijk voor het weefsel. Maar zoals voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand. Gaat na langdurig stimuleren de huid irriteren of ontstaat er een dof gevoel, dan wordt het tijd om te stoppen.

Laatste opmerking over e-stim in het algemeen: Maak de seksspeeltjes na gebruik schoon met een anti-bacteriële sex toy cleaner en gebruik ze pas waar als ze helemaal droog zijn. Klink ik nu betuttelend? Wees je ervan bewust dat wanneer jouw partner onder stroom staat, jij ook onder spanning komt te staan wanneer je hem of haar aanraakt.

4. Welke e-stim sextoys kun je kopen?

Er zijn veel verschillende e-stim sextoys die je kunt kopen, van simpele pads die je op de huid plakt, tot vibrators, dildo’s, penisringen en buttplugs. Deze zijn gemaakt van aluminium of een ander goed geleidend metaal. De meeste elektrodes werken alleen als je ze op een bedieningsunit of powerbox aansluit. De prijzen van deze powerboxen variëren tussen de € 89 en € 139 ,-. Maar je hebt ze ook van € 500,- Hoe duurder het apparaat, hoe meer opties het heeft en hoe meer accessoires je erbij krijgt. Met een uitgebreidere unit is het vaak mogelijk meerdere programma’s in te stellen, maar bovendien kunnen op de duurdere powerboxen meerdere elektrodes tegelijkertijd aangesloten worden. Een beginner doet er denk ik goed aan te kiezen voor een eenvoudige unit. Er bestaan trouwens vibrators die geen unit nodig hebben. Een voorbeeld is de Mystim – Electric Eric E-Stim Vibrator – Zwart. Deze vibrator kan zowel vibreren als elektrisch stimuleren.

Ik geef nu een korte beschrijving van een aantal e-stim toys die geschikt zijn om mee te beginnen.

Mystim Pure Vibes Bedieningsunit

De Pure Vibes Bedieningsunit van het merk Mystim is een powerbox waarmee de beginner op een veilige manier naar hartelust kan experimenteren met elektrosex. Klik op het linkje om het product in de winkel te bekijken. Dit model heeft 2 kanalen die je afzonderlijk kunt instellen. Dat kun je handmatig doen, maar je kunt het werk ook laten doen door het apparaat zelf. Het heeft namelijk 3 voorgeprogrammeerde programma’s die je laten genieten van een zachte prikkeling of ritmische pulsaties. De Pure Vibes Bedieningsunit wordt geleverd in een hard plastic opbergkoffer en je krijgt er 4 zelfklevende elektrodes bij. Het apparaat werkt op een 9V batterij. Inclusief.

›› Bekijk alle powerboxen

E-stim dildo’s

Van het merk Mystim bestaan verschillende E-stim dildo’s die je aan kunt sluiten op de Mystim elektrosex bedieningsunit. De dildo’s zijn gemaakt van topkwaliteit aluminium dat met de hand is gepolijst. Het materiaal is veilig, niet poreus en grondig te reinigen. De E-stim dildo’s verschillen van elkaar wat betreft de vorm en dikte. Een model dat heel geschikt is voor beginners en dat zowel vaginaal als anaal kan worden gebruikt is de Funky Fella E-Stim Dildo. Deze metalen dildo heeft een compact formaat en een geribbelde schacht. Afmetingen zijn: 13 cm. (lente), 2.60 cm. (maximale omtrek. Vind je een iets dikkere dildo prettiger? Een ander model dat eveneens een standaard formaat heeft is de Glossy Glen E-Stim Dildo. Dit exemplaar is niet alleen dikker, het is ook helemaal glad en heeft een ronde top voor een aangename penetratie. Een elektrode die populair is bij mensen die ervaring hebben met E-stim is de Mystim – Groovey George. Dit is de grootste en dikste Mystim dildo op dit moment en stimuleert vagina of anus intens dankzij zijn afmetingen. Desondanks is de staaf eenvoudig in te brengen door de juiste vorm van de top. De zachte golven van deze grote dildo vullen de vagina of anus intens en geleiden de elektrische stimulatie constant, diep en sterk.

Hou je van anaalkralen? Kijk ook eens naar de Booty Garland L E-Stim Anaalketting.

Tot slot: Harry Potter gebruikt de Mystim – Mighty Merlin. De Mystim Mighty Merlin – Daggerdildo is extra glad en heeft zacht vormen. Deze slanke dildo nodigt niet alleen uit voor fantasievolle spelletjes, maar is ook ideaal om je partner vaginaal of anaal te bevredigen, vanwege het feit dat eigen hand wordt beschermd voor de stimulatiestroom door het plastic handvat.

›› Bekijk alle E-stim dildo’s
›› Bekijk alle electro sex speeltjes

E-stim vibrators

De dildo’s die ik heb beschreven werken alleen in combinatie met de powerbox. De E-sim vibrators daarentegen vibreren, tintelen en pulseren vaak op eigen kracht, Een voorbeeld van een goede en krachtige E-stim vibrator is de De Tickling Truman Black Edition. Dit model kan tegelijkertijd zowel vibreren als elektrisch stimuleren. Lees meer.

›› Bekijk alle E-stim vibrators
›› Bekijk alle electro sex speeltjes

Mystim Magic Handschoenen

Met de Magic Gloves van het merk Mystim kan jouw partner al jouw intieme zones stimuleren door middel van heel zwakke stroomprikkels. De impulsjes stimuleren de zenuwuiteinden en zorgen voor de meest tintelende sensatie. Met de Mystim Magic Handschoenen kun je ieder deel van je lichaam apart stimuleren. Ideaal voor erotische massages. Een siddering van genot schiet door je lijf. De kleine schokjes kunnen leiden tot sensationele, onverwachte orgasmes.

›› Bekijk alle elektroden
›› Bekijk alle electro sex speeltjes

E-stim buttplugs

De populairste E-stim buttplugs van het merk Mystim zijn de Little John Buttplug en de Big John Buttplug XL. De Little John Buttplug is een kleine plug en heeft de volgende afmetingen: 9 cm. (lengte), 4 cm. (diameter). Big John Buttplug XL is een grote plug: 13 cm. (lengte), 6.5 cm. (diameter). Deze plugs doen het alleen wanneer je ze aansluit op de Mystim bedieningsunit.

›› Bekijk alle buttplugs
›› Bekijk alle electro sex speeltjes

Spring naar

1. Wat is electrosex?
2. Hoe voelt e-stim?
3. Hoe gebruik je e-stim veilig?
4. Welke e-stim sextoys kun je kopen?

›› Wij zijn Annette en Marc Broekhuijsen en we bloggen over alle seksspeeltjes
van Dildootjes.nl, eigendom van EDC Internet BV in Veendam.

Vragen of opmerkingen? Mail naar annette@enterteen.nl.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Zoek verder in de winkel van Dildootjes.nl.
Op bestel.dildootjes.nl vind je alle 10.000+ artikelen. In de shop kun je gemakkelijk zoeken. De winkel is tegenwoordig beveiligd met een ssl-verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van je browser.