Tenga masturbators voelen beter dan echte seks

Tenga masturbators voelen beter dan echte seksHet Japanse bedrijf Tenga mag je met recht een KUT BEDRIJF noemen. Het maakt namelijk kunstvagina’s. Miljoenen! Maar kut bedrijf klinkt negatief en dat verdient Tenga niet, want dit merk maakt een van de aller beste kunstvagina’s ter wereld. Eigenlijk is ook het woord ‘kunstvagina’ niet op zijn plaats, want de Tenga masturbators – in tegenstelling tot de Fleshlights – lijken in niets op het vrouwelijk geslachtsorgaan. De producten zijn zelfs niet te herkennen als een seksspeeltje. Ook op de verpakking staan geen erotische afbeeldingen. Deze totale discretie is van het Japanse bedrijf een heel bewuste keuze. Kunstvagina’s maar ook andere sextoys hadden in de tijd dat Tenga werd opgericht in 2005 een ordinair imago. De oprichters van het bedrijf kozen om die reden ook met opzet voor een bedrijfsnaam met een neutrale naam. Tenga betekent in het Japans zoiets als “elegant, alles op de juiste plaats”.

De populairste Tenga producten zie je in het onderstaande overzicht. Scoll omlaag om te lezen wat de verschillen zijn tussen de Tenga sextoys. Als je op de linkjes klikt, dan ga je naar de winkel.

›› Bekijk de Tenga Eggs
›› Bekijk de Tenga Cups
›› Bekijk de Tenga Flip Hole
›› Bekijk de Tenga Flip Zero
›› Bekijk de Tenga Flex
›› Bekijk de Tenga Spinner

Beter dan echte seks

Het doel van Tenga is het ontwerpen van discrete en innovatieve sextoys voor mannen die hun seksualiteit willen ontdekken. Hun slogan luidt: “It takes two to tango, but it takes only one to Tenga!” Seks is the real thing? Daar zijn de makers van de Tenga speeltjes het niet mee eens. De Tenga masturbators voelen volgens hen namelijk veel lekkerder dan echte seks. (Liefde en intimiteit niet meegerekend!) Dat heeft te maken met de binnenvoering van de speeltjes. Die is gemaakt van levensecht aanvoelend rekbaar en flexibel materiaal dat is voorzien van stimulerende noppen en/of ribbels en andere structuren voor extra stimulatie. De Tenga voelt inwendig opvallend nat en glad aan de penis, dankzij een hoog kwalitatief glijmiddel. De Tenga voelt zó aangenaam dat bijvoorbeeld de Tenga Egg ook prima is te gebruiken als masturbator voor een half stijve of volledig slappe penis. (bron: blog.shoppie.nl)

Tenga modellen

Tenga heeft inmiddels een hele reeks van masturbators op de markt gebracht. De duurdere modellen kunnen vibreren of bootsen de sensatie van orale seks na, de kleinere varianten die geschikt zijn voor eenmalig gebruik geven je het gevoel van een intense handjob. De volgende uitvoeringen bespreek ik:

1. Tenga Eggs
2. Tenga Cups
3. Tenga Flip Hole
4. Tenga Flip Zero EV (met vibraties)
5. Tenga Flex
6. Tenga Spinner

1. Tenga Eggs

Tenga EggsDe oudste producten zijn de Tenga EGGS en Tenga CUPS. Deze klassiekers zijn goedkoop en nog steeds heel populair. De Tenga Egg is een masturbator in de vorm van een ei. De binnenkant van het ei is gemaakt van dermate flexibel materiaal dat je de masturbator heel gemakkelijk over de gehele penis kunt trekken, op de manier waarop je een condoom omdoet. De Egg is verkrijgbaar in verschillende kleuren en opdrukken en aan de binnenkant met verschillende texturen. Dit kunnen noppen, golven of ribbeltjes zijn, maar ook vierkantjes, hartjes en bliksemschichten. Hoe weet je als gebruiker welke structuur er aan de binnenkant zit? Dat kun je zien aan de afbeelding aan de buitenkant van het ei. De Tenga Egg Lovers is aan de buitenkant versierd met gouden hartjes, dit hartvormige patroon vind je terug aan de binnenkant van de masturbator.

Verschillende texturen

Tenga besteedt kortom veel aandacht aan het op verschillende manieren zo goed mogelijk stimuleren van de penis. Hiermee wijkt de Tenga masturbator af van bijvoorbeeld de Fleshlight kunstvagina. Die bootst niet alleen een echte vagina na, maar probeert ook geslachtsgemeenschap na te doen. Tenga Egs bieden dus vooral een verrassend alternatief voor het soms wat saaie masturberen met de hand. De verschillende interne structuren masseren en prikkelen de penis op een unieke manier. De vraag is: welke structuur masturbeert het fijnste? Dat hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Welke die is ontdek je door uit te proberen. De Tenga Egg kost slechts € 7,95,-, je kunt overwegen gewoon eens een paar modellen aan te schaffen. De Tenga Egg collectie bestaat op dit moment uit 8 modellen (klik op de link om naar de winkel te gaan):

Standaard modellen

Lovers (interne structuur in de vorm van hartjes)
Clicker (heeft aan de binnenkant een structuur van nopjes)
Wavy (heeft van binnen een geribbelde structuur)
Twister (heeft van binnen een structuur van gedraaide ribbels)
Spider (heeft van binnen een spinnenweb structuur van extra fijne ribbels)
Silky (heeft een fijnmazig patroon van zijdezacht voelende ribben)
Stepper (talrijke afgeronde ribbels die zowel naar boven als onder zijn gericht)
Keith Haring (met Keith Haring vormen en stimulerende noppen)

Hardgekookte eieren

Naast de gewone Tenga Eggs bestaan ook modellen die speciaal gemaakt zijn voor mannen die moeite hebben met klaarkomen. Ik heb het hier over de ‘hardboiled eggs’ (klinkt in het engels beter dan: ‘hardgekookte eieren’). Deze speciale eitjes zijn gemaakt van een dikker soort siliconen materiaal dat de penis steviger omsluit. Door het nog strakkere gevoel wordt de penis zó effectief gestimuleerd dat je sneller tot een hoogtepunt komt.

De collectie hardboiled Tenga Eggs bestaat uit de volgende modellen:

Thunder (bliksemschichten die op en neer over de eikel en penis heen en weer bewegen)
Crater (interne structuur van ribbels en noppen in de vorm van een krater)
Misty (van binnen voorzien van talloze kleine flexibele nopjes)
Cloudy (interne structuur van ribbels in de vorm van een wolk)
Surfer (ribbels en nopjes in een golvende patroon)

›› Bekijk de Tenga Eggs in de winkel
›› Bekijk de Tenga Cups in de winkel

Demonstratie video Tenga Eggs

2. Tenga Cups

Tenga CupsDe bekendste sextoys van Tenga zijn de Tenga Cups. Deze zijn net als de Eggs nog steeds heel populair. Update (29-12-2021): Sommige Cups zijn vernieuwd en heten PREMIUM. Deze nieuwe Premium Masters Craft Edition serie van TENGA hebben aan de binnenkant nu nog meer stimulerende noppen en ribbels en garanderen een extra lekkere beleving. Ook de Tenga Cups zien er niet uit als een masturbator, maar hebben het uiterlijk van een beker of blik. Maar nu opgelet: aan de onderkant van de beker zit een opening waar de penis in gaat. Laat je jouw pik naar binnen glijden, dan voel je direct hoe bijzonder flexibel, nat en glad alles van binnen aanvoelt. Het interne materiaal heeft een structuur die bestaat uit talloze nopjes en ribbels die heel dicht op elkaar geplaatst zijn om de penis optimaal te stimuleren. De Tenga Cups voelen niet alleen levensecht aan, ze hebben ook een zuigende werking. Die voelt een beetje alsof je gepijpt wordt. De sterkte van de zuiging kun je zelf regelen door met je vinger het gaatje aan de bovenkant af te dichten. De Tenga Cups omsluiten de penis stevig en zitten bijzonder comfortabel. Ze zijn in principe bedoeld voor eenmalig gebruik. Wanneer je niet klaarkomt in de Cup of een dun condoom omdoet kun je ze vaker gebruiken.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bij Dildootjes.nl kun je ze kopen vanaf € 7,95,-. Elke uitvoering voelt een beetje anders aan de penis, daarom zullen we de verschillen tussen de Tenga Cups kort bespreken.

Tenga Deep Throat Cup

Ben jij liefhebber van orale seks? Dan is de Tenga Deep Throat Cup geschikt voor jou. Dit model heeft aan de bovenkant een gaatje. Sluit je dat met jouw vinger af, dan ontstaat een zuigende werking. Dit gevoel ervaar je ook bij een echte deep throat.

›› Bekijk in de winkel

Tenga Soft Case Cup

De Tenga Soft Case Cup is een uitvoering waarin je met je hand kunt knijpen waardoor je zelf bepaalt hoe krap je het wilt hebben. Hou je van een 18-jarige maagd? Of heb je liever een rijpe dame? Hoe krapper, hoe steviger jouw penis wordt gemasseerd en hoe krachtiger je zult klaarkomen. Het echte geheim van deze uitvoering zit in het rond eindpunt. Daar bevinden zich 29 kleine bobbeltjes die de eikel heerlijk prikkelen. Ook de Soft Tube Cup heeft een klein gaatje aan de bovenkant, sluit die af en er ontstaat zuigkracht. Voor mannen met een grotere penis bestaat de Tenga Ultra Size – Soft tube Cup. Deze uitvoering is 19 cm lang en daarmee 4 cm. langer dan die van de standaard uitvoering.

›› Bekijk in de winkel

Tenga Rolling Head Cup

Ben jij vooral heeft gevoelig aan de eikel? Dan kun je de Tenga Rolling Head Cup proberen. Deze uitvoering is speciaal ontworpen om de gevoelige eikel te stimuleren. Deze uitvoering heeft een bewegende kop die om de eikel heen kan roteren. Van links naar rechts, van boven naar beneden. Onze tip: Laat de bovenkant na het klaarkomen om je eikel heen rollen en je weet niet wat je meemaakt.

›› Bekijk in de winkel

Tenga Double Feel Cup

Ben je gek op de billen van een vrouw? En ook op dat lekkere krappe gaatje daartussen? Dan hou jij van anale seks? Speciaal voor anaal liefhebbers is de Tenga Double Feel Cup gemaakt. Deze uitvoering bestaat uit twee penetreerbare openingen waarvan de achterkant strakker is en aanvoelt als een anus.

›› Bekijk in de winkel

Tenga Air Cushion Cup

De Tenga Air Cushion Cup is misschien wel het meest bijzondere model van allemaal. Deze uitvoering heeft een binnenkant die bestaat uit 24 kleine luchtkamertjes die middels een innovatieve techniek met elkaar in verbinding staan en onderling lucht kunnen uitwisselen. Door te experimenteren met de luchtdruk in de luchtkamertjes kun je een zuigend gevoel creëren dat steeds weer nieuwe en uniek aanvoelt aan de penis.

›› Bekijk in de winkel

Tenga Air Tech Vacuum Cup

Voor mannen die het heel aangenaam vinden dat er flink aan de penis wordt gezogen is er de Tenga Air Tech Vacuum Cup. Deze is uitgerust met een speciale luchtstroom structuur die de lucht door de masturbator laat stromen voor maximale vacuüm zuiging. De Tenga Air Tech Vacuum Cup kun je verschillende sterktes kopen: de strong, mid of soft versie. Voor de sterkste zuigkracht kies je voor de ‘strong’-uitvoering, het ‘soft’-model voelt losser aan.

›› Bekijk in de winkel

›› Bekijk de Tenga Eggs in de winkel
›› Bekijk de Tenga Cups in de winkel

Demonstratie video Tenga Cups series

3. Tenga Flip Hole

Tenga Flip HoleDe Tenga Flip Hole modellen zijn luxe masturbatie sextoys, volgens veel gebruikers lekkerder dan echte seks. Tenga Flip Hole heeft een binnenstructuur met uitsteeksels die dicht bij elkaar staan en heerlijk jouw penis masseren. Een stroom soepel gevormde ribbels kietelen de eikel, terwijl de ribbels in een waaiervorm de stimulatie extra versterken. Het materiaal is flexibel en voelt heerlijk zacht aan. De Tenga FLIP HOLE heeft drie knoppen, waarmee het gevoel kan worden bediend. Met de bovenste en de onderste knop kan de druk plaatselijk naar wens worden opgevoerd. Met de middelste knop kan alle lucht uit het product worden verwijderd, wat zorgt voor een heel lekker zuigend en krapper gevoel. Eenvoudig te reinigen en te drogen voor hygiënisch gebruik. Bij goed onderhoud tot 50x te gebruiken. Bevat functies zoals de Floating Pad en de Vaccuum Pomp. Genieten dus!

›› Bestel in de winkel

4. Tenga Flip Zero (óók met vibraties)

Tenga Flip ZeroDe opvolger van de Tenga Flip Hole is de Tenga Flip Zero. Deze masturbator is bijzonder luxe vormgegeven en is in tegenstelling tot de goedkope varianten keer op keer te gebruiken, hij is namelijk helemaal open te klappen zodat je hem heel eenvoudig en hygiënisch kunt reinigen. Opengeklapt kun je de Tenga Flip Zero ook goed van glijmiddel voorzien, wat extra lekker aanvoelt tijdens het masturberen. De binnenkant heeft een unieke, bijzonder effectieve structuur van ribbels en noppen, gemaakt van elastomeer wat heel zacht en flexibel aanvoelt en steeds weer zijn oorspronkelijk vorm aanneemt.

›› Bestel in de winkel

Het duurde niet lang of de Tenga Flip Zero kreeg een upgrade. Hij werd vibrerend gemaakt. Ik heb het over de Tenga Flip Zero EV. Dit model wordt door bloggers en sex toy testers gezien als de beste vibrerende masturbator die je op dit moment kunt kopen. Waarom de Tenga Flip Zero met Vibraties door de ervaringsdeskundigen als goddelijk wordt ervaren heeft te maken met 3 dingen: 1. de bijzonder diepe, ‘rommelende’ vibraties die de twee motoren afgeven aan de gehele penis. 2. de twee verschillende TPE-structuren die de schacht van de penis maximaal stimuleren met talloze noppen, groeven en golvende patronen en 3. de zuigkracht die in sterkte regelbaar is. Wanneer je in de drukpanelen in de zijkanten knijpt ontsnapt er lucht door een terugslagventiel en zuigt het vacuüm.

Wil je meer weten? Lees dan mijn artikel: Tenga Flip Zero Vibrerend (+ reviews wereldwijd).

Demonstratie video Tenga Flip Zero EV

›› Bestel in de winkel

5. Tenga Flex

Tenga FlexDe Tenga Flex heeft een gedraaide schacht die tijdens het masturberen zorgt voor een goede grip. Het unieke spiraalvormige ontwerp zorgt er ook voor dat het speeltje op een unieke manier over de penis heen beweegt. De sleeve voelt aan de binnenkant heel zacht en glad aan en is voorzien van verschillende nopjes en ribbels. De sleeve is ook voorzien van zogenaamde ‘kamers’ die bij elke diepte zorgen voor een andere sensatie. Aan de bovenkant zit een kleine openingen waarmee je de zuigkracht van de masturbator kunt regelen. Door het gaatje te bedekken, wordt een vacuüm gecreëerd en ontstaat er meer zuigkracht. De Tenga Flex is verkrijgbaar in twee versies, silky white en rocky black. Na gebruik kan de sleeve uit de behuizing worden gehaald zodat deze voor hergebruik kan worden schoongemaakt. Aan het speeltje is een kapje toegevoegd waardoor het drogen van de masturbator makkelijker wordt gemaakt.

›› Bestel in de winkel

6. Tenga Spinner

Tenga SpinnerHet laatste model is de Tenga Spinner. De Spinner is een masturbrator met binnenin een spiraal die rond de penis draait tijdens de penetratie. Het roteren van deze spiraal tezamen met de ribbels aan de binnenkant van de sleeve zorgen voor extra stimulatie tijdens het masturberen. Het enige wat je hoeft te doen is de masturbator op en neer bewegen over de penis en de spiraal doet al het werk voor je. De Tenga Spinner is gemaakt van zeer zacht en flexibel materiaal dat comfortabel aanvoelt op de huid. De toy is eenvoudig schoon te maken dankzij de openingen aan beide uiteinden. Doe wat toycleaner in de sleeve en spoel hem daarna goed uit onder de kraan. Herhaal dit indien nodig voor een goede hygiëne.

›› Bestel in de winkel

Demonstratie video Tenga Spinner

›› Beste bezoeker, Vind je mijn stukjes over seksspeeltjes leuk? En ben je van plan iets te gaan kopen? Dan zou ik het waarderen als je dat doet via de linkjes in mijn verhaaltjes en reviews of direct in mijn webshop: https://bestel.dildootjes.nl. Dankjewel. Annette Broekhuijsen


›› NAAR DE WINKELVragen of opmerkingen? Mail naar annette@dildootjes.nl.
Beste bezoeker, Vind je mijn stukjes over seksspeeltjes leuk? En ben je van plan iets te gaan kopen? Dan zou ik het waarderen als je dat doet via de linkjes in mijn verhaaltjes en reviews of direct in mijn webshop: https://bestel.dildootjes.nl. Dankjewel. Annette Broekhuijsen


›› NAAR DE WINKELVragen of opmerkingen? Mail naar annette@dildootjes.nl.